Eat Out Magazine är den perfekta följeslagaren för den mat- och vinintresserade Sydafrikaresenären. Den kommer varje år och listar landets 1001 bästa bord. Jag kan ibland tycka att den är en aning generös i sina omdömen, men är ändå den bästa guiden till landets restaurangvärld.
Nu har de nominerade till utmärkelsen 2010 års bästa restaurang tillkännagivits. Vinnaren presenteras den 28 november på Grand Westin Hotel här i Kapstaden. Jag märker dem jag har ätit på med en stjärna.
Aubergine, Cape Town*
Bosman's, Paarl
Restaurant Cristophe, Stellenbosch
DW Eleven-13, Johannesburg
George Jardine at Jordan Restaurant, Stellenbosch
The Greenhouse, Cape Town
Hartford House, Mooi-River
Jardine, Cape Town*
La Colombe, Cape Town
Linger Longer, Johannesburg
Mosaic Restaurant, Pretoria
Overture, Stellenbosch*
The Restaurant at Waterkloof, Somerset-West
Reuben's, Franschhoek
Roots, Krugersdorp
The Roundhouse, Cape Town
Rust en Vrede, Stellenbosch*
Tasting Room at Le Quartier Français, Franschoek*
Terroir, Stellenbosch*
Zachary's, Knysna
Förra årets topplista ligger här.
2 kommentarer:
1001 restauranger är väldigt många. Det blir nog med nödvändighet överdrivet generösa omdömen om man har som utgångspunkt att man ska hitta så många riktigt bra restauranger. Kanske kunde de plocka bort en nolla ur titeln och satsa på att sålla ut de 101 bästa istället?
Väldigt många, ja. Men Sydafrika är ett gigantiskt land, så 1001 är nog rätt lagom. Omdömena är inte särskilt generösa, snarare uppriktiga. När t.ex. vinlistan brister så skrivs det ut, utan krusiduller.
Däremot har sydafrikas stora vinguide Platter problem med överdriven generositet. Där får man vara försiktigare.
Skicka en kommentar