tisdag 28 september 2010

Vad har hänt med SABC?

av TOR BILLGRENDet har varit en märklig tv-morgon i Sydafrika. Nyhetsbulletinerna i SABC:s Morning Live har varit fyllda av politiska floskler och nonsens på ett sätt som jag inte riktigt minns från min förra session i landet:

Kriminalvårdsminister Nosiviwe Mapisa-Nqukula har hållit ett tal i det och det fängelset och fångarna dansade. Ministern för ekonomisk utveckling Ebrahim Patel har hållit tal på den och den skolan och eleverna lyssnade. Utrikesminister Maite Nkoana-Mashabane har hållit tal i EU och slog fast att relationerna är goda. Sydafrikas högkommissarie i Indien har hållit tal inför öppnandet av Commonwealth Cup i New Dehli och önskade Indien lycka till med arrangemanget.

Det är så här man brukar parodiera nyhetsrapportering i bananrepubliker och kommunistdiktaturer. Jag hoppas att detta bara är en bad hair day för SABC, och inte har något med regeringspartiet ANC:s ökande intresse för att kontrollera medierna att göra.

Nu uppträder två läderklädda ungdomar med Meatloafs olidliga "I'd do everything for love (But I wont do that)" med sådan emfas att blomvaserna på studiobordet dallrar. Puh, dags att stänga av tv:n och påbörja dagens arbete.

Inga kommentarer: