lördag 4 december 2010

Lucka 4: Mother City Queer Project

av TOR BILLGREN



Den 18 december är det dags för årets upplaga av Mother City Queer Project (MCQP). Afrikas största gayfest och en av Sydafrikas fetaste tillställningar alla kategorier.

Festen hölls första gången i demokratins gryning 1994 och har sedan dess bara växt och växt. Förra året ägde den rum på Old Biscuit Mill, ett gammalt fabriksområde i stadsdelen Woodstock som idag är mest känt för en stor och gränslöst populär lördagsmarknad för lokalproducerad mat och dryck. Temat var "Toolbox", något de flesta tolkade som "bygghjälm" eller t-shirt med lustiga anspelningar om skruvar och muttrar. Jag var där mest på impuls och hade inte förberett någon kostym alls. I panik virade jag fast antennsladden från hotellrummet i bältet för att "se ut" som en elektriker. Årets fest har temat Flower Power och festfundamentalisterna är redan i full gång med sina kostymer. Det är ganska vanligt att folk går dit i små lag som har samma kostymtema.



Men det som gör årets MCQP mycket speciell och extremt svåröverträffad är att den kommer att äga rum på Cape Town Stadium. Ni läste rätt: Cape Town Stadium. Den nybyggda VM-arenan i Green Point, som under match tar upp till 64.000 åskådare. Som ligger på promenadavstånd från vår lägenhet i Bo-Kaap. Det kommer att bli grymt, grymt, grymt. Vi ses i vimlet!



Mer information om festen på Mother City Queer Projects hemsida

Inga kommentarer: