torsdag 1 april 2010

Första april: Skämt eller allvar?

av TOR BILLGREN

I Sydafrika är det extra svårt att avgöra vad som är skämt och allvar, särskilt när det gäller landets politik. Vad sägs till exempel om följande? Skämt eller allvar?

Att läkaren Aubrey Levin, som utförde kemisk kastrering och elchocks-aversionsterapi på homosexuella soldater under apartheidtiden, gripits i Kanada för sexuella närmanden. Mot män.

Att ordföranden för ANC:s ungdomsförbund Julius Malema förbereder ett besök i Zimbabwe för att träffa representanter för det regerande gangsterpartiet Zanu-PF.

Eller att somaliska pirater tagit kontroll över den viktiga Seacom-internetkabeln och hotat att skära av den om de inte får 7 rand av varenda internetanvändare i Afrika före torsdag lunch.

3 kommentarer:

Fredrik Stangel sa...

Obehagligt det här med Terre'Blanche, samtidigt som Malema på besök i Zimbabwe bejublar rövandet av lantbruksegendomar från vita. Fast det kanske är ett ovanligt elaborat aprilskämt.

Karin Lundgren sa...

Den där sista måste väl ändå vara ett skämt...?!

Skulle dock inte bli förvånad om Julius Malema stämt träff med ZanuPFfolk.......... ANC är inte alltid mycket att hänga i julgranen. Vem vet var det slutar.

Aubrey Levin, inget snack om saken. Måste vara sant :p

Intressant blogg.....!!

Karin

Karin Lundgren sa...

Länkar dig, hoppas det går bra...!